Onyx free shipping Fri Frakt
Onyx 5 Years Warranty 5 Års Garanti
Onyx 100 days return 100 Dagars Returrätt

FAQ

På den här sidan hittar du de vanligaste frågornaHur länge gäller er garanti och vad täcker den?

Vi erbjuder 5-års garanti på alla våra produkter. Garantin är allomfattande och täcker alltså alla defekter – från produkternas struktur/form till beläggningen.

Och ja! – garantin täcker även beläggningen. Våra produkter är speciellt utvecklade för att ha den mest robusta och långlivade beläggningen på marknaden. Om beläggningen skulle ramla av eller på annat sätt försämras så täcks detta naturligtvis också av garantin.

Hur ser er returpolicy ut?

Vi erbjuder 100 dagars full returrätt, som även gäller om du har använt produkten. Därmed kan den i princip betraktas som en nöjdhetsgaranti. Om du inte gillar produkten får du helt enkelt pengarna tillbaka!

Kommer era stekpannor att börja bukta ut/deformeras när de används?

Det korte svar er: Det korta svaret är ”nej”. Men om det i alla fall skulle hända täcks det av vår garanti!

Det långa svaret: Våra produkter är tillverkade av aluminium och rostfritt stål. Därmed har de samma egenskaper som andra kokkärl i dessa material, vilket innebär att de inte ska nedsänkas i kallt vatten omedelbart efter användning. Vi rekommenderar starkt att du alltid låter dem svalna först.

Men vi har arbetat mycket med att säkerställa att våra produkter är tillräckligt robusta för att kunna tåla allt du skulle kunna utsätta dem för i köket, och därför täcks all förvridning, buktning och annan deformation av vår 5-årsgaranti!

På er webbplats står det "Fri frakt", men när jag beställer visar det sig att vissa leveranssätt kostar extra?

När du handlar på vår webbplats kommer vi alltid att erbjuda dig minst ett leveranssätt som är helt kostnadsfritt. Men efter ett stort antal förfrågningar från våra kunder erbjuder vi även snabbare och/eller mer flexibla leveranssätt, som är dyrare än vanlig frakt, så att du fritt kan välja det du föredrar. I dessa fall tar vi ut en liten avgift för de dyrare alternativen, för att täcka mellanskillnaden mellan standardfrakt och det premiumleveranssätt du eventuellt har valt.

Era produkter är ju non-stick, så varför visar ni en video där de rengörs med stålull?

Bra fråga!

Det finns två huvudorsaker till detta:

För det första: När du istället för din vanliga ugnsbricka använder våra stekpannor i ugnen kommer du oundvikligen att bränna vid mat i pannans kanter eller till och med i själva pannan. Ingen mängd non-stick-beläggning kan förhindra detta när du använder pannan i ugnen.

För det andra: Har du någonsin bränt vid mat i din stekpanna? Alltså, verkligen klantat till det genom att glömma att spisen var på och låtit pannan stå där i flera minuter? Återigen – ingen mängd non-stick-beläggning kommer att hjälpa dig om du gör något liknande. Skulle du göra samma sak med en vanlig non-stick-panna kommer den att skadas så svårt att den måste kastas. Men med våra stekpannor kan du använda stålull för att avlägsna det vidbrända, utan att behöva oroa dig för att skada non-stick-beläggningen!

Vilket material är er non-stick-beläggning gjort av, och är det giftigt?

Vår non-stick-beläggning är tillverkad av giftfri PTFE, som även populärt kallas teflon. PTFE är ett inert material som är ofarligt för hälsan, även vid förtäring av hela stycken. PTFE används inte bara för köksredskap, utan även inom medicin och kirurgi – i pacemakers, artärimplantat etc. – tack vare dess lågfriktionsegenskaper.

Ett vanligt misstag är att blanda ihop PTFE med PFOA/PFOS, som är kemiska ämnen som misstänks ha negativa hälsoeffekter. Vår PTFE-beläggning är naturligtvis fri från alla PFOA/PFOS-kemikalier.

Vår beläggning är inte bara giftfri – den reagerar inte på något sätt med din mat. Fragment från beläggningen hamnar alltså aldrig i maten – inte ens om du använder produkten livet ut.

Var tillverkas era produkter och varifrån skickas de?

Vi är ett danskt företag med säte i Sorø, ca 60 kilometer väster om Köpenhamn. Alla våra produkter tillverkas i vår fabrik i staden Shenzhen i Kina. Därifrån skeppas de till vårt huvudlager i Danmark, där även vårt huvudkontor är beläget, och det är härifrån alla order skickas ut.

Var är mitt paket?

Samtidigt som vi skickar ut din order skickar vår webbplats automatiskt dig ett e-postmeddelande med din spårningsinformation. Observera dock att detta e-postmeddelande kan fastna i ditt spamfilter.

Om du inte tog emot e-postmeddelandet med din spårningsinformation, eller om du har några frågor om den status som visas när du spårar ditt paket, ska du inte tveka att kontakta oss direkt.

Hur uppnår jag bästa möjliga resultat med non-stick-funktionaliteten?

Det finns flera saker du kan göra för att säkerställa att du får så mycket som möjligt ut av våra produkters non-stick-funktionalitet:

1. Förberedning: Värm upp en tesked olja och låt den svalna i pannan. Torka därefter av den och rengör den. Detta kan hjälpa pannan att mogna snabbare och förbättra non-stick-egenskaperna.

2. Använd låg värme. Vår stekpanna är utformad för att absorbera värme mycket effektivare än andra stekpannor, och därmed rekommenderar vi lägre värme än du tidigare använt.

3. Tålamod. När man hanterar riktigt klibbiga livsmedel, som ex. ägg, är tålamod det viktigaste. Att steka det perfekta ägget i en ONYX-stekpanna, helt utan smör eller olja, är helt enkelt en fråga om att använda den korrekta, låga temperaturen, och därefter låta ägget stekas utan att försöka flytta runt det hela tiden. Om du upplever att maten inte släpper från non-stick-pannan ska du låta den ligga kvar i pannan tills den har värmts upp/stekts/brynts färdigt, varpå den mycket lättare kommer att lossna från pannan!